“…A múltat apáink és nagyapáink hagyták ránk örökül, a mai napot mi hagyjuk örökül gyermekeinkre….”
(arab mese)

Család

Bármit teszünk, bármerre megyünk, nem tudjuk függetleníteni magunkat tőle. Mi is ennek a hatalmas élő rendszernek, hálónak a részei vagyunk és leszünk mindig is. Nem lehet elhatárolódni, soha nem lehet kilépni belőle. Talán nem is gondoljuk, hogy mennyi kötést, akadályt, és ezzel párhuzamosan mennyi erőforrást és milyen támaszt jelent a család,  és annak kapcsolatrendszere. Érdemes tehát jól benne lenni, jól bele gyökerezni.

Mi van akkor, ha inkább akadálynak, kötöttségnek éljük meg a családunkat? Mi van akkor, ha inkább fádalommal, elhatárolódással gondolunk rá? Mit lehet tenni?

A család-és rendszerállítás az egyik módszer. hogy rendezhessük ezeket a viszonyokat.

Hogyan?

A család-és rendszerállítás: a családi rendszer néha láthatatlan, de annál erősebb erővonalait, belső törvényszerűségeit térképezi fel és rendezi. Hajszálpontosan megmutatja, hogy ebben a családi rendszerben hol vannak a kibillenések, hol akad el az energia, hol vannak blokkok, megakadások. Az állítás során rendezni lehet ezeket a megakadásokat, kibillenéseket.

A téma felállítása törtéhet csoportos formában, és egyéni módon.

Én egyéni rendszerállítással dolgozom.

Miért jó az egyéni állítás?

– Mert rugalmas, nem kell megvárni, hogy egy csoport összejöjjön
– Mert nincsenek képviselők, hanem az állító közvetlenül tapasztal
– Mert azok is tudnak így dolgozni, akik nem szeretnének, nem tudnak csoport előtt megnyílni

Hogyan zajlik egy egyéni rendszerállítás?

A felállítást egy problémafeltáró, pontosító beszélgetés előzi meg. Vagyis kérdésekkel segítem, pontosítom, hogy mit fogunk felállítani. A képviselőket bábuk helyettesítik, melyeket az állítást kérő egy táblán helyez el. Közben folyamatosan kérdezek, ezzel segítem, hogy az állítást kérő meg tudja fogalmazni az érzéseit, így leképezve a rendszer belső viszonyait. Az oldás célzott oldó mondatokkal és a bábuk optimális helyzetbe állításával történik.

Milyen problémákkal érdemes állítani?

Párkapcsolati problémák; szülő-testvér-gyermek konfliktusok; megakadások; erőtlenség, tehetetlenség; ismétlődően visszatérő, kellemetlen, megoldatlan élethelyzetek, mintázatok; sokszor egyéni, nem kapcsolati problémák is visszavezethetők rendszer megakadásokhoz.

Egy találkozás 1,5 -2 óra.

Díja: 20.000 Ft/alkalom.

info@vaskorgreta.hu | 36-30-4009476