A VARÁZSMONDATOK

valljuk be, néha kellenek, hogy továbblendítsenek, átvarázsoljanak lehetetlennek tűnő helyzeteken, kioldjanak lélek-gubancokat, kisimítsanak összegyűrődött gondolat-ráncokat, kinyissanak érzés-zsákutcákat.

Varázsmondatok: „A NAPPAL OKOSABB AZ ÉJSZAKÁNÁL”- szól egy bábú, a varázsbábú Vaszilisszához egy orosz mesében. Szólok és is magamhoz, ha éjszaka egy érzésörvény visz egyre lejjebb, lejjebb szippant magával mélyre: a nappal okosabb…nappali fény vetül a káoszba hullt gondolatérzésre, mond neki állj-t akár éjszaka is, tudom, van más kapcsolódásom az örvényhez is, van nappali és van éjszakai…

„KÖZELEBB HOZOM A TÁVOLIT, ELTÁVOLÍTOM A KÖZELIT”-tanítja egy útszéli öregember a fiút, tanítva mondom én is, gombolyítom a fonalat fel, és gombolyítom le, mozgással kísérem, játszom a távolsággal, játszom a közelséggel. Közelítem, távolítom, középpontba fókuszálom önmagam.

HA NEM LEHET TOLNI, PRÓBÁLD MEG HÚZNI-mondom mindig ajtóknál, mert persze, ahol tolni kell, ott húzom, ahol húzni kell, ott tolom rendületlenül. De ez a japán közmondás, segíteni szokott!! 🙂

MINDENNEK VAN SZÍNE, ÉS VISSZÁJA, és figyelem, vajon a színét látom, vagy épp a visszáját, és fordítom színről-színre, színről-visszára magamban, és ha épp a visszája van a színen, az sem baj, mert tudom, van színe is: kíváncsi tudok-e lenni rá?

Bár az is igaz, HOGY NEM ESZIK OLYAN FORRÓN A KÁSÁT, MINT AHOGY FŐZIK, így ha forrónak érzem, amit főztem, vagy amit mások készítettek, akkor bölcs dolog nem a forróval kezdenem, hanem várni, míg meghűl kissé az érzés, a helyzet, a gondolat, vagyis a kása. De abba is hagyom, MERT TÖBB NAP, MINT KOLBÁSZ, így, hogy ne fogyjunk ki a lelki táplálékból, te is írhatsz pár varázsmondatot, neked milyen varázsmondatok segítenek?Mert ezekben az időkben NAGYON kellenek ezek a varázsló mondatok!!