„Ha nem ismered a történetedet, nem ismered önmagadat” (L.Simms.)

Meseterapeuta, család-és rendszerállító, család-és párterapeuta vagyok. Meséket mondok és történeteket hallgatok, majd ezekkel a történetekkel dolgozom. Hiszem és tudom, hogy mindenki több, mint amit gondol, ismert és megért magából. Ezt a többet bontom ki a munkám során, hogy egy jó, egy szép történet születhessen meg belőle, a saját mesénk, amiben főhősként járhatunk, élhetünk.

Mindenkinek van egy meséje, aminek ő a hőse, és egy saját útja, amin jár!

Ki vagyok én? Mi az én történetem?

Az én történetemnek fontos része az,  hogy volt egy szakmai váltás az életemben. Közgazdászként végeztem, és sokáig nagyvállalatok HR területén dolgoztam. Aztán főállású anya lettem, mert van három gyermekem. Most már nagyok, és nagyon különbözőek. Nagyon másként kell őket szeretni. És azt is tudom, tapasztaltam, hogy milyen az élet kisgyerekkel, kamasszal, a saját útján elinduló fiatal felnőttel. Milyen az élet lány gyerekkel, milyen fiúval. A szakmai váltás a gyerekek alatt érlelődött, jött. Nem mentem vissza a multik világába, az üzleti életbe. Elkezdtem tanulni először néprajzot, majd asztrológiát, családterápiát. Aztán jött a nagy szerelem, a mese, meseterápia,  a családállítás, és jelenleg a testtudat, a test bölcsessége ragad magával: Somatic Experiencing három éves képzésének a második évében járok.

Az én történetemnek fontos része az, hogy több mint 30 éve párkapcsolatban élek. Megtapasztaltam a mélypontokat, tudom, hogy mennyit kell dolgozni, hogy működjön, hogy jó legyen a kapcsolat. Hiszek a kiigazítás művészetében, abban, hogy egymásra hangolódni munka, és úgy kell, hogy közben a saját szín, út se vesszen el.

Az én történetemnek fontos része az, hogy volt kutyánk, és van macskánk. Sokat tanítanak nekem az elfogadásról, a szeretetről, a hűségről, a gondoskodásról. Sokat önmagamról.

Az én történetemnek fontos része az eredeti családom, édesapám, édesanyám, testvéreim, nagyszüleim meséje, megdolgozott és megdolgozatlan története.  És ez úgy bonyolult, néha úgy nehéz, ahogy sokaknak. Hosszú út vezetett oda, hogy megértsem és megéljem, ez úgy jó, ahogy van, hogy rátaláljak az erejére, a támaszára, a szépségére, és elfogadjam a nehézségeit.

Az én történetem fontos része, hogy írok, gondolkodom mesékről, családról, rendszerekről, és szenvedélyesen hiszek abban, hogy mindig lehet változtatni, és saját sorsra lelni!

Mindezek és még sok-sok más az én történetem része…

Mert a mesém, még íródik, remélem sok lap még hátra van belőle…

ELŐADÁSOK, ÍRÁSOK, TANÍTÁSOK:

Magyar Családrerápiás Egyesület vándorgyűlése:

2017:

-Mi van  a tarisznyádban? Családi önismeret mesével WS

-Terápiás dilemmák a fogyatékos emberek családjaival végzett munka során
(Béres A, Borsos Zs, Garai D, Jármai Á, Pető Zs, Vaskor G)

-Gyermeküket egyedül nevelő szülők közösségépítő, támogató csoportjának ellátórendszerbe és családi rendszerbe helyezésének tapasztalatairól (Hegedűs R., Vaskor G.)

2018:

-Miként támogathatja a családterápia az autizmus spektrum-zavarban érintett családokat? Előadás (Borsos Zs., Béres A., Pető Zs, Topolánszky-Zsindely, Vaskor G.)

2019:

-Sárkánykirály velem igyál! Mesés tanítások a szerelemről, a hűségről és a kapcsolat nehézségeiről -ws

-Hányfelé legyünk lojálisak? Rugalmasság és szabálykövetés kérdései fogyatékos emberek családjaival végzett munkában (Borsos Zs, Thén A, Pető Zs, Topolánszkyné-Zsindely K, Vaskor G.)

2020 óra az Egyesület ellenőrző Bizottságának az elnöke vagyok.

MESE:

2021:  Metamorphoses Meseterápiás Egyesület konferenciája:

Csókalányok, varjúfiak, hollófivérek: elátkozott, kitagadott, láthatatlan testvérek a családi rendszerben-előadás

2022: Országos Népmesekonferencia:

Transzgenerációs nyomok és tanítások a mesékben-előadás

„Az apák ettek egrest, és a fiak foga vásott el tőle”

Kitaláltam és szervezem a Mesék Éjszakája programsorozatot, ami 2018 óta s évről- évre ok-sok mesemondót és mesehallgatót kapcsolt össze.

OKTATÁS

2021 óta a Wesley János Lelkészképző Főiskola Komplex Művészetterápiás Képzésében a meseterápiás modult oktatom. (Alapismeretek és meseterápiás önismeret)

2022-ben kétszer tartottam kreditpontszerző szemináriumot a képzésben levő családterapeutáknak, Családmesék-mesék családjai címmel  a Magyar Családterápiás Egyesületben

ÍRÁSOK:

Mesemagazin-Napjaink meseirányzatai:

Családmesék

Mesemagazin-Mese, mint felnőtt műfaj

Hol találom a magam sorsát?

Végzettségeim:

A Magyar Családterápiás Egyesületben végeztem, család- és párterapeutaként dolgozom.

Kiképzőim:  Dr. Varga Pál, Dr. Hammer Zsuzsanna, Iring Zoltán és Dr. Barát Katalin voltak.

2015 óta a Kézenfogva Alapítványnál dolgozom családterapeutaként, egy jól működő családterápiás team tagjaként. 

Meseterápiát Boldizsár Ildikónál tanultam, Metamorposes meseterapeuta vagyok.

Családállítást Szalachy Miklósnál tanultam.

Mentálhigiénés végzettségemet a Károli Gáspár Egyetemen szereztem.

Jelenleg Somatic Experiencinget tanulok, a második év képzését végzem.

GALÉRIA

Képek:

Videók:

https://www.facebook.com/vaskorgreta/videos/337861353684959

https://www.facebook.com/vaskorgreta/videos/212519006307030