„Ha nem ismered a történetedet, nem ismered önmagadat” (L.Simms.)

Meseterapeuta, család-és rendszerállító, család-és párterapeuta vagyok. Meséket mondok és történeteket hallgatok, majd ezekkel a történetekkel dolgozom. Hiszem és tudom, hogy mindenki több, mint amit gondol, megért magából. Ezt a többet bontom ki a munkám során, hogy egy jó, egy szép történet születhessen meg belőle, a saját mesénk, amiben főhősként járhatunk, élehetünk.

Ki vagyok én? Mi az én történetem?

Az én történetemnek fontos része az,  hogy volt egy szakmai váltás az életemben. Közgazdászként végeztem, és sokáig nagyvállalatok HR területén dolgoztam. Aztán főállású anya lettem, mert van három gyermekem. Most már nagyok.  És nagyon különbözőek. Nagyon másként kell őket szeretni. És azt is tudom, tapasztaltam, hogy milyen az élet kisgyerekkel, kamasszal, a saját útján elinduló fiatal felnőttel. Milyen az élet lány gyerekkel, milyen fiúval. A szakmai váltás a gyerekek alatt érlelődött, jött. Nem mentem vissza a multik világába, az üzleti életbe. Elkezdtem tanulni először néprajzot, majd asztrológiát, családterápiát. Aztán jött a nagy szerelem, a mese, meseterápia,  és  végül (?) a családállítás.

Az én történetemnek fontos része az, hogy több mint 26 éve párkapcsolatban élek.  És tapasztaltam a mélypontokat, tudom, hogy mennyit kell dolgozni, hogy működjön, hogy jó legyen a kapcsolat.

Az én történetemnek fontos része az, hogy van kutyánk és van macskánk.  Mindig is volt. Sokat tanítanak nekem az elfogadásról, a szeretetről, a hűségről, a gondoskodásról.

Az én történetemnek fontos része az  eredeti családom, édesapám, édesanyám, testvéreim, nagyszüleim.  És ez úgy bonyolult, néha úgy nehéz, ahogy sokaknak.Hosszú út vezetett oda, hogy elfogadjam, hogy úgy jó, ahogy van, hogy rátaláljak az erejére, a támaszára, a szépségére. Mindezek és még sok-sok más az én történetem része.

Mesélek:
(A nap keresése, han mese)

Interjú, Jazzy Rádió:

Képzések, végzettségek:

Alkotó-fejlesztő metamorphoses-meseterapeuta  (Boldizsár Ildikó)

Család – és rendszerállító (Szalachy Miklós)

Család – és párterapeuta (Magyar Családterápiás Egyesület)

Rólam írták:
(és köszönöm, hogy megoszthattam)

“Gréta lélekvezető. Amit a mesékből felismerek, sok esetben csak egy hideg kristály. Ám a csoportos beszélgetések során Gréta életet lehel belé. Felolvasztja, folyammá teszi, élettel telivé. S Gréta vigyáz rám közben, tartja a teret és kísér engem a mese útján. S amikor Gréta mesél, akkor az ősképek gyógyító erejű birodalmában találom magam. Képek sorakoznak a szemem előtt. S a testemben is érzem a mesét: a fű szagát, a fa durva kérgét, a tenyerem izzadását, amint éppen megfelelek az ősöregasszonynak. Testemmel, lelkemmel vagyok benne a mese rituális terében. Ilyenkor nem kell gondolkodni, ilyenkor csak jelen kell lenni. Gréta lélekvezető.”
(Tick Ervin, jungiánus asztrológus, szomatodráma játékvezető)

“Mi az, ami jó terapeutává tesz valakit? Szakmai hozzáértés, alaposság, szerénység, tudatosság és érzékenység. Nyilván lehetne még folytatni, de Vaskor Grétára mindez igaz! És még valami fontos: soha nem ígér olyasmit, amit nem tud betartani. Gréta nemcsak mesélő, hanem család- és meseterapeuta is, három gyerek anyja, aki tudja, hogy nem csodákkal és varázslatokkal lehet tartósan előre menni, hanem szívós munkával és következetességgel… Amikor dolgozik, egyszerre érzékel és lát – azzal a belső tekintettel, amely segít az igazságot követni.”
(Pápes Éva mesefejtő, író)

“Meséje gyógyító. Empatikus, támogató, segítő. Grétával jó utazni, mindig előrevisz és ajtót nyit, felfelé húz. Családállítóként és meseterapeutaként is kézenfogott többször, megmutatta, hogyan kell/lehet tovább lépni. Titkok tudója”

“Meséi, szavai, odaadása és jelenléte gyógyító. Segítőm volt belső utazásaimban, és ezerféle alakban támogatott amikor meg kellett küzdenem a sárkányaimmal, hogy eljuthassak a kincsekig! “

“Grétát mesélni hallgatni nagyon bensőséges élmény. Utazás távoli időkbe, korokba, kultúrákba és egyúttal saját magunkba. Hallgattam már fáradtan, és hallgattam feldobottan, mindig nagyon jó volt. Szeretem, ahogy kérdez és figyel, ahogy jelen van.”

“Grétához “több szállal kötődöm”. Amellett, hogy asztrológiát tanulok nála és próbálom ellesni az odafigyelő és empatikus segítő módszerét, a terápiáit is végigcsináltam, illetve csinálom is, amikor szükségem van rá. Így aztán ő tanárom, mentorom és ha kell, terapeutám egy személyben. És mindig tudja, hogy az aktuális konzultáción éppen melyikre van szükségem.”

“Volt olyan kérdés az életemben, amikor Gréta módszerei többet segítettek, mint több éves pszichoterápia. És mindig tudja, mire van szükségem. Úgy tud tükröt tartani, hogy még ha a hétfejű sárkányt is látom benne, azt is meg tudom szeretni, hogy aztán érdemben dolgozni tudjak vele.”

“Gréta olyan, mint egy Tündérkeresztanya. Várom az alkalmakat, amikor találkozunk, akár tanulni, akár terápiába megyek hozzá. Mert amellett, hogy sokszor nagyon mély és nagyon kemény dolgokról esik szó,nehéz önismereti kérdéseket kell feszegetnem, mégis, olyan nála lenni, mintha a legjobb barátnőmhöz ülnék be egy teára.Minden egyes konzultáción értő figyelemmel hallgat, finom humorral szembesít az elakadásaimmal, szeretettel és őszinte érdeklődéssel figyel rám.”

“Akár asztrológiát szeretne tanulni valaki, akár terápiára van szüksége, emberi-és szakmai szempontból is őszintén és jó szívvel ajánlom Grétát.”

(idézetek a Facebook oldalamról)

@azember-en: http://azember.hu/vaskor-greta